MENU

NAJčITANEJSIE

1 Recepty

Bez múky a cukru! Zdravý banánový chlieb len z piatich ingrediencií

2 Sex & vztahy

Prvý sex a strata panenstva: Kedy je ten správny čas?

3 Recepty

Zdravé lievance zo špaldovej múky

4 Sex & vztahy

10 vecí, ktoré muži nenávidia pri bozkávaní

Špaldový koláč s tvarohom a čučoriedkami

Špaldový koláč s tvarohom a čučoriedkami
Foto: Bianka Turská

Recepty

Zdravá sladkosť bez výčitiek, plná vlákniny a vitamínov. Nepoznám lepší koláč k poobedňajšej káve. Navyše si ho môžete dopriať viac a vaše zdravie sa vám zaň poďakuje. Príprava je super ľahká, nezaberie vám viac ako 15 minút.

Ak si ho dáte na raňajky, tak sacharidy zo špaldovej múky vás zasýtia a budú postupne uvoľňovať energiu. Na vrch koláča môžete zvoliť aj iné ovocie. Také, aké máte radi. Moja obľúbená kombinácia sú jablká a orechy alebo práve táto čučoriedková. Verím, že sa vám recept podarí, bude vám chutiť a s radosťou sa k nemu budete vracať. Chutí aj tým najmenším – mám to otestované!

Foto: Bianka Turská
Foto: Bianka Turská

INGREDIENCIE:

1 hrnček celozrnnej špaldovej múky

1 hrnček hladkej špaldovej múky

2 vajíčka

3/4 hrnčeka trstinového/kokosového cukru

1/2 hrnčeka olivového/ľanového/slnečnicového oleja

1/2 hrnčeka bieleho jogurtu

1 lyžičku prášku do pečiva

1/2 hrnčeka mlieka

100 gr hrudkovitého tvarohu

1 lyžičku vanilkového extraktu

bio vanilkový a škoricový cukor

POSTUP:

Vajíčka vymiešame s cukrom a postupne, pomaly pridávame olej, jogurt a vanilkový extrakt. Nakoniec pridáme múku a práškom do pečiva a potom mlieko. Vznikne nám polotekuté cesto (ak nie, tak pridáme mlieko), ktoré vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Na vrch nasypeme čučoriedky a tvaroh, prípadne iné ovocie. Celé to posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom (podľa chuti). Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút.

Dobrú chuť! 🙂

Ak recept skúsite, nezabudnite ho odfotiť na Instagram s tagom #pečiemsideálnask a my si ho s veľkou radosťou pozrieme.

Komentáre

Top

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Informácie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close