MENU

NAJčITANEJSIE

1 Recepty

Bez múky a cukru! Zdravý banánový chlieb len z piatich ingrediencií

2 Móda | Sex & vztahy

11 dôkazov, že sa do vás zamiloval a myslí to vážne

3 Sex & vztahy

Prvý sex a strata panenstva: Kedy je ten správny čas?

4 Recepty

Zdravé lievance zo špaldovej múky

Bez múky a cukru! Zdravý banánový chlieb len z piatich ingrediencií

Bez múky a cukru! Zdravý banánový chlieb len z piatich ingrediencií
Foto: Bianka Turská

Recepty

Ak ste jedna z tých, ktorým sa nechce tráviť svoj voľný čas práve pečením a varením, ale milujete sladké, tak tento recept je ako stvorený pre vás. Vláčny, sladučký chlebík, plný vlákniny, nabitý vitamínmi je skvelý ako štart do dňa na raňajky alebo na desiatu.

Jeho príprava vám zaberie nanajvýš desať minút. Má energiu zo zdravých sacharidov, ktoré sa postupne uvoľňujú, čiže sa cítite sviežo počas celého doobedia. Ovos má tú vlastnosť, že úžasne zasýti, takže nebudete musieť siahnuť po nejakých nezdravých snackoch, pretože sa budete cítiť stále sýto. Bolo by hriechom nevyskúšať ho pripraviť, lebo to je naozaj jednoduché a tieto ingrediencie určite doma máte. Tak poďme na to.

  • Foto: Bianka Turská
    Foto: Bianka Turská

    Potrebujeme:

  • 2 šálky ovsených vločiek ( pre gluten free verziu použite bezlepkové vločky)
  • 3 dozreté banány
  • ¼ šálky medu/javorového sirupu/agáve
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny

Postup:

Ako som už vyššie spomínala, tak postup je primitívne ľahký. Všetky ingrediencie rozmixujeme ponorným mixérom alebo v nejakom výkonnom mixéri na smoothie. Cesto na nalejeme do vymastenej formy na chlebíček a pečieme na 180 stupňov celzia, približne 20 – 30 minút. Skúšame špajdľou, ak sa na nej nezachytáva cesto, chlebík je hotový.

Náš tip: vychutnajte si ho napríklad natretý s jogurtom alebo medom, posypaný orieškami, semienkami alebo ďalším ovocím.

Komentáre

Top

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Informácie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close