MENU

NAJčITANEJSIE

1 Recepty

Bez múky a cukru! Zdravý banánový chlieb len z piatich ingrediencií

2 Móda | Sex & vztahy

11 dôkazov, že sa do vás zamiloval a myslí to vážne

3 Sex & vztahy

Prvý sex a strata panenstva: Kedy je ten správny čas?

4 Recepty

Zdravé lievance zo špaldovej múky

Aj vás to vždy zaujímalo? Toto varia doma šéfkuchári

Aj vás to vždy zaujímalo? Toto varia doma šéfkuchári

Recepty

Či už máte radi varenie alebo nie, každá z nás má jedlo, ktoré vie pripraviť aj poslepiačky. Možno je to recept vašej starej matere alebo jednoduchý šalát s domácim dresingom. Čokoľvek to je, je to jednoduché a skvelé. Profesionálni šéfkuchári zmýšľajú rovnako ako my, varenie komplikovaných špecialít si nechávajú do roboty a doma varia jednoducho.

Tieto recepty nie sú komplikované, zaberú málo času (žiadne veľké prípravy na slávnostný obed) a aj keď niektoré z nich si vyžadujú trochu zručnosti, ako je napríklad ručne robená cestovina, nikto vám nebude zazlievať, ak si po ňu skočíte do obchodu.

  1. Andrew Whitcomb z reštaurácie Colony v New Yorku si doma robí domáce cestoviny na štýl cacio e pepe. „Je to cestovina s kopou masla, syra a čierneho korenia. Pravidelne podávam k tomu zeleninu alebo priložím volské oko.“
  2. Sandy Dee Hall si zas pripravuje „Volské oko s morskou soľou, korením a plátkom roztopeného čedaru.“
  3. Šéfkuchár Carlo Mirarchi „Ak varím doma, zbožňujem robiť raňajky pre všetkých: nadýchanú praženicu s pečivom!“
  4. Dan Kluger si doma varí mäsové guličky so špagetami. „Je to jednoduché, stále s tým zabodujem a moje deti to milujú.“

    Foto: pixabay.com
    Foto: pixabay.com
  5. A čo varí šéf a šéfkuchár reštaurácie Jean-Georges Vongerichten? „ Avokádový toast alebo maslové palacinky.“
  6. „Solené a marinované fazuľové klíčky. Postrúham zázvor, cibuľu a cesnak, to pridám do šťavy z citróna, urobím dresing z  rybacej a hocijakej chilli omáčky, potom pridám cherry paradajky a koriander. Osolím fazuľové klíčky a zmiešam ich s dresingom. Je to osviežujúce a skvelé na zahryznutie,“ hovorí Josh DeChellis.
  7. Vlastník reštaurácie Kerry Diamont si pripravuje „pomaly pečeného lososa so soľou, korením a citrónovou kôrou. Lososa dajte na plech, prehrejte rúru na 225 stupňov, pokvapkajte olivovým olejom, pridajte soľ, čerstvo zomleté čierne korenie a citrónovú kôru a pečte 20 minút. Je to úžasné.“
  8. „Vážne milujem jednoduchý uhorkový šalát z uhorky postrúhanej na plátky, s ryžovým vínnym octom a soľou. Je to ľahké, chrumkavé, zdravé, osviežujúce a hodí sa to skoro ku všetkému ako príloha.“ opisuje Daniel Holzman z The Meatball Shop.
  9. „Okrem gumených medvedíkov Harribo a bieleho vína? Strozzapreti cestoviny uvarené ako rizoto s cesnakom, oreganom, parmezánom a láskou.“

Takže, ak vás bude nabudúce odrádzať zdĺhavé pripravovanie obeda či večere, prečítajte si radšej čo varia doma šéfkuchári ako internetové menu najbližšej donáškovej služby. Vaši milovaní i vaše telo sa vám neskôr poďakujú.

Komentáre

Top

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Informácie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close