MENU

NAJčITANEJSIE

1 Recepty

Bez múky a cukru! Zdravý banánový chlieb len z piatich ingrediencií

2 Sex & vztahy

Prvý sex a strata panenstva: Kedy je ten správny čas?

3 Recepty

Zdravé lievance zo špaldovej múky

4 Sex & vztahy

10 vecí, ktoré muži nenávidia pri bozkávaní

Skvelá alternatíva klasických lievancov: Vegánske čučoriedkové lievance

Skvelá alternatíva klasických lievancov: Vegánske čučoriedkové lievance
Foto: pixabay.com

Recepty

 

Vyšľaháme ľanové semienka spolu s 2 ½ lyžičky studenej vody a dáme na stranu, aby to spolu zhustlo. Medzitým roztopte kokosový olej na malej panvici a odložte si ho nabok.

Zmiešajte sójové (alebo mandľové) mlieko a vínny ocot. Pridajte roztopený kokosový olej a pridajte ľanovú zmes.

Zmiešajte spolu múku, cukor, prášok do pečiva (alebo sódu) a soľ. Uprostred urobíme jamku a pomaly vlievame a primiešavame tekutú zmes. Miešajte až kým sa cesto nespojí. Primiešajte opatrne čučoriedky a odložte nabok.

Rozohrejte si panvicu s kokosovým olejom a postupne pridávajte veľkú kopcovitú lyžicu cesta, podľa toho, aké veľké chcete lievance.

Pečte asi 2 minúty z každej strany tak, aby boli lievance opečené do zlatista.

Servírujte s kopčekom sójového jogurtu, pokvapkajte ich javorovým sirupom a posypte zvyšnými čučoriedkami.

Trvanie: 30 minút

Pre: 4 osoby

Obtiažnosť: veľmi ľahké

Potrebujeme:

1 lyžica pomletého ľanového semienka (náhrada vajíčka)

1 lyžica kokosového oleja

250ml nesladeného sójového alebo mandľového mlieka

1 lyžička vínneho octu

125g celozrnej múky

1 lyžička hnedého cukru

1 lyžička prášku do pečiva (alebo sódy bikarbóny)

štipka soli

50g čučoriedok

kokosový (alebo iný) olej

sójový jogurt, na podávanie

javorový sirup, na podávanie

Komentáre

Top

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Informácie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close